PROGRAM

GASOLINE

DANSETTEN – Torsdag kl. 23.30

‘Gasoline er et band med usædvanlig høj energi og enorm spilleglæde som smitter af helt ned på bagerste række…. De skaber en kæmpe fest hver gang.’
– Morten Mathiesen, kulturhus leder, Kulturhuset Galaksen

Gasolin’ Danmarks største rockband hyldede gennem 70’erne livet og kvinderne.
Nu hylder kvinderne Gasolin…
I vil blive overraskede over, hvor høj oktan de brænder af. Så spænd rock-hjelmen for der bliver virkelig trykket til den – de leverer den fede fest.

For ti år siden fandt de fem erfarne kvindelige musikere sammen omkring en enkel idé:
At sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester, Gasolin’.
Et orkester, hvis sange havde fulgt dem gennem barndom og ung­dom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin’ og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopi-band, de har ingen intentioner om at imitere.
Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

“Jeg blev kvinde med Gasolin´ “ udtaler Line Münster-Swendsen forsanger og idékvinden bag Gasoline
”Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem, vi er. Jeg kan ikke være Kim Larsen, og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee,”siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt på landevejene. ”Der er tit fordomme om kvinder, der spiller rock. Det vil vi gerne udfordre. Når vi spiller, er vi feminine, og samtidig lukker vi op for vores indre drengerøv. Det er, som om vi tænder noget i folk, når vi åbner op for den ur-kraft”, fortæller hun.

Følg AMBUfesten